לנהל אתר איקומרס זה עסק מסובך. זה נכון. יש כל כך הרבה דברים שצריכים לעשות במשך היום, לנהל לקוחות וספקים, לעדכן קטלוג, לנתח דו"חות… וכמה זה מתסכל לקבל פתאום תביעה ייצוגית על משהו שבכלל לא ידעתם שאתם אמורים להציג באתר. מטרת החוקים והתקנות היא כמובן להגן על הצרכן, וזה מעולה, רק שזה אומר שיש דרישות שאתם חייבים לעמוד בהן כדי שלא לקבל תביעה. הרשימה בפוסט הזה מציגה את הסעיפים הלא ברורים מאליהם (אל תשימו תמונה שלא קשורה למוצר בכלל, בחייאת) ותחסוך לכם כסף וכאב ראש מיותרים:
מוצרים
מחיר ליחידה
הצגת מחיר ליחידת מידה (לדוגמה, גרם, קילוגרם, ליטר, מטר וכו') למוצרים ארוזים ולמוצרים הנמכרים לפי משקל, נפח, אורך או שטח – אם אתם בונים אתר חדש ועדיין בשלבי האפיון, בקשו מחברת הפיתוח שלכם לייצר חישוב אוטומטי של מחירי היחידות – אתם רק תצטרכו לבחור את סוג היחידה (דרופדאון של ליטר/ קילוגרם וכו')
הצגת המחיר צריכה להיות של המוצר (או השירות) כולל מע"מ וכל החיובים הנלווים – למעט דמי משלוח
מבצעים
מחיר מבצע
מחיר מבצע תקף ל – 30 יום בלבד!
יש להציג את המחיר המקורי בצד מחיר המבצע
יש לציין את תוקף המבצע (טווח תאריכים)
יש לציין באופן ברור את התניות וחוקי המבצע – לדוגמה: "תקף ל- 2 יחידות בלבד"
אם יש מחיר שונה לחברי מועדון ברמת המוצר – ציינו זאת
מחיר בלעדי לחברי דרים קארד באתר Terminal X
ביטול עסקאות והחזרות
ביטול עסקאות
אם המוצר שלכם אינו מזון או מוצר שנעשה במיוחד עבור הלקוח (customized), הלקוח יכול לבקש ביטול עסקה. באתר יש להקים עמוד ייעודי לטופס ביטול עסקה, וכן פירוט כל הדרכים הנוספות לביטולה.
טופס ביטול עסקה באתר עלית – שימו לב להתייחסות לזמן החזרה ללקוח אחרי משלוח הטופס. התייחסות לחזרה תוך X ימי עסקים (הגיוני בבקשה, לא שבעה ימי עסקים) תתן ללקוחות מסגרת זמן לקבלת תשובה ותוריד לחץ ברמה מסויימת בצד שלהם
נגישות
תוסף נגישות באתר
על האתר להיות מונגש. אם אתם לא עובדים עם יועץ נגישות dedicated, או במקביל, יש תוספים שניתן לשלב באתר, כדוגמת "נגיש בקליק".
עשו טובה, תדאגו שבמובייל בעיקר אתם לא מכסים את כל איזור התוכן וההנעות לפעולה עם כל הכפתורים הצפים על המסך.
מלבד התוסף עצמו, יש להציג עמוד ובו פרטים נוספים על נושא הנגישות, כולל איש קשר מטעמכם שיהיה רכז נגישות ויטפל בכל פניות בנושא.
אם יש למותג שלכם סניפים, פרטו את הסדרי הנגישות בסניפי הרשת.
דוגמה לטבלת נגישות של הסניפים
תוכן שיווקי
אישור קבלת תוכן שיווקי
הלקוח צריך להבין ולאשר שפעולה כלשהי באתר גורמת להצטרפות שלו לרשימת הדיוור (מיילים או הודעות SMS).
מדובר לא רק בשדה הפעיל של הצטרפות לרשימת התפוצה, שנמצא בדרך כלל ב FOOTER (גם פה יש גרסאות "בית הלל ובית שמאי" להאם להציג צ'קבוקס לאישור, האם להציג את הצ'קבוקס כשהוא בחור מראש (בארצות הברית זה אסור, בארץ עדיין לא), או האם לציין שבעצם ההקלקה על כפתור יש בעצם אישור.
בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם גורם משפטי.
הסרה מרשימת תפוצה
אפשרות ההסרה מרשימת תפוצה צריכה להיות ברורה ופשוטה לתפעול. בדיוורים – לינק ישיר להסרה. הודעות SMS בתקופה האחרונה נהיו בלתי נסבלות – המספר שאליו צריכים לשלוח את בקשת ההסרה שונה מהמספר ממנו נשלחה הודעת ה SMS. תהיו טובים ללקוחות שלכם. אל תבאסו, בעיקר אם הם רוצים קצת שקט.
שילוב המילה "פרסומת" בכותרות דיוור
אחד האאוצ'ים המעצבנים. מילה קטנה שאם היא חסרה – יהיו לא מעט כאלה שיפתיעו אתכם עם מייל תביעה.
כל ההמלצות הנ"ל נכתבו מה שנקרא בדם מפוקסל, ומן הסתם זו תהיה רשימה מתעדכנת.
לגזור ולשמור (ולהראות לכל עובד חדש שנכנס לחברה ושיש לו נגיעה ישירה לאתר או לתקשורת עם הלקוחות).
ובנתיים, שיר מתבקש לסיום: