איך מוכרים מוצרים שווים לתחת?

איך שימוש בהומור מוריד חסמים ומעורר עניין, למה חשוב לדבר יותר על היתרונות עבור הלקוח מאשר הפיצ'רים של המוצר ותכל'ס איך יוצרים חוויית קנייה אונליינית שלא תקבלו בשום חנות פיזית.

בואו נודה על האמת, "הסיר של נפתלי" מאת אלונה פרנקל הקדים את זמנו בעשרות שנים. מצד אחד איורים צבעוניים מושלמים וכבוד לתלתלים, מצד שני חוויה לא פשוטה. מאז זרמו הרבה מי שפכים בירקון והתקדמנו ל"חולד שמישהו עשה לו על הראש", "האם הם מפליצים" (מי שמהקוראים ביניכם שעדיין לא הורה לילדים – התנצלות מראש על ההצפה) ועוד. אז יש לנו פה עולם שלם של ספרות ילדים קורעת, אבל מה קורה כשמדובר בתוכן למבוגרים? ועוד תוכן שאמור לתמוך במכירה של מוצרים?

התשובה פשוטה ונהדרת. הומור. בפוסט של היום נראה שתי דוגמאות לזה כך שגם אם אתם לא מוכרים מוצרים "תומכי לחיצה", בטוח תוכלו לקבל ממנו השראה או לפחות לחייך (או להישרט בנשמה, אבל זה כבר סיפור נפרד).

Pourri.com

תשכחו מספריי לשירותים בריח בית מלון. Pourri הוא מותג של פתרונות לריחות גרועים, ומבחינתי המותג שהתחיל את הכל. לפני יותר מעשר שנים הם העלו את האתר שלהם עם הפקות וידאו מושלמות ברמת הפקת אופנה של המוצר שהיה להם אז – "חוסם ריח" לשירותים – ספריי של שמנים אתריים שמשפריצים ישר לאסלה, ושחוסם את הריחות הרעים מלעלות למעלה. הם גם נקראו אז PooPourri, טייק אוף על שקיקי הפרחים המיובשים ששמים בשירותים כדי להתמודד עם הריח, ומאז הפכו ל Pourri, והקטלוג שלהם היום מכיל פתרונות לכל מה שקשור להעלמת ריחות – שירותים, חיתולי תינוקות, ריח של ג'וינטים, נעליים, בתי שחי… והמוצרים כל כך מעוצבים ומפתיעים, שממש אפשר לתת אותם מתנה בכיף – ויש להם אפילו סטים limited editions של מתנות לכריסמס עכשיו באתר.

Pourri משתמשים בהומור ישיר ובאלמנטים קטנים אבל מקסימים בתוך הטקסטים לכל אורך האתר, בעיקר כי הם say it like it is – התינוקות שלכם הם little stinkers, הדודה שלכם הרגה את השירותים בארוחת הערב האחרונה, והביקורות יפילו אתכם על התחת (באנגלית הכל נשמע יותר טוב).

תראו את הכותרת של עגלת הקניות למשל:



או התגית של ה Best Seller שהפכה ל Best Smeller:



תראו את הוידאו של ה How it works שלהם – זה הדבר הכי טכני שיש כרגע באתר, ועדיין יש פה טוויסט:


כמו הניראות של המוצרים עצמם, גם כל עמודי המוצר שלהם מושקעים ממש – החל מתמונות המוצרים על רקע מרכיבי הריחות שלהם, דרך טקסטים פשוט מעולים ("זה מריח כמו חיבוק מסבתא שלך, אם סבתא הייתה עשויה מלבנדר"). כמות התגובות והדירוגים לכל מוצר היסטרית והמוצר כל כך חזק, שיש גם קטגוריה שלמה של מתנות. כרגע יש כאמור ריחות limited edition לכריסמס, כולל רעיונות למתנות לכריסמס, אבל יש גם מתנות on-going – והכל ארוז מושלם גם מבחינת הקונספט וגם הניראות הייחודית:


דוגמה נהדרת למתנה למי שבאמת יש לו הכל.

בקיצור, הבנתם את הרעיון. לכו לשוטט באתר שלהם, זו באמת חוויה.
עד אז אני מגלגלת פה רעיונות לגרסה המקומית של האתר עם "ביתשחיינו" – דיאודורנט לאוגוסט, ואת קטגוריית "לקבר" שהיא המקבילה המתבקשת למתנות לגברים. או ספריי בריח גפילטע כמתנה לראש השנה.


Tushi.com

סבא שלי האדריכל תמיד תיכנן מקום לבידה בשירותים. בתור ילדים הקונספט היה מופרך – מה עכשיו מקום נפרד ועוד עם זרם בזווית לא הגיונית. חמישים שנה אחרי הבידה חוזר לחיינו ולא כגימיק של אסלה יפנית, אלא כחלק ממערך שלם של איכות חיים וחוויית שירותים – ו Tushi מציגים את כל היופי הזה באתר שלהם בצורה נהדרת. המוצר הראשון של החברה היה שרפרף נמוך לרגליים, שמשנה את זווית הישיבה על האסלה וכך הופך את החוויה לחלקה יותר (אין לי מילה טובה יותר, סורי) ומשם התקדמו לשאר הקטלוג.


תראו את הכותרת הזו של מוצרי הבידה שלהם. נפלא.




יש להם animated gifs מופלאים להסבר על כל מוצר (תצטרכו להכנס לאתר בעצמכם כדי לראות) – ולמרות שאי אפשר (ובואו, גם לא כדאי) להראות דוגמנים ערומים, הם יצרו שפה אחידה של ניראות לדוגמנים עם לבוש לבן קצר. יש להם אפילו "מימייה" לשטיפה בדרכים:



גם באתר שלהם יש ביקורות על המוצרים – it's a thing ממש לכתוב חוות דעת. קשה לראות בתמונה אבל במקום verified customer" שאנחנו מכירים מביקורות ודירוגים, הכותרת פה היא real pooping human:

גם כאן אני ממליצה לכם פשוט להכנס לאתר ולהסחף עם הזרם (וינק וינק).



לסיכום:
– וואו איזה כיף של אתרים. ואיזה כיף של שפה שמאפשרת לעוף קריאייטיבית.
– אם כבר הזכרנו את סבא שלי, אז אחד המשפטים שלו היה "עדיף למות כמו קנאעקר ולא כמו קאעקר" (הע' פה זה בשביל היידיש) – דווקא נראה לי שבמקרה הזה קאעקר זה לא דבר רע כל כך.
– וכן, עברית היא שפה מאתגרת בתחום הזה.
– שיר לסיום:

li**@th******.com">

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *