איך תוכלו ליצור בקבוק Eau de Biyoov משלכם, האתר שגם אתם תעופו על הקריאייטיב שלו, דרכים מעניינות לתאר מוצר ועוד איקומרס UX בעולמות המאתגרים של רכישת מוצרי ריח.
בפרק הקודם בסידרה ראינו איך אפשר לשמור על אישיות המותג גם בפיצ'רים הכי בנאליים, למה מחוייבות זה כל כך 2010 ומה זה אומר "personalize" בעולמות האלה. אז מה עוד אפשר לחדש? מלאאאאאא. כשטרנד ה #PerfumeTok בטיקטוק נהיה סופר חזק ובאתרים נפתחות קטגוריות בעלות שם זהה, כשהתוכנית העסקית הנהדרת שלכם נפגשת עם מציאות של פחות כסף אצל קהל היעד שלכם ויותר ערכים סביבתיים, ועוד ועוד – אתם עושים שינוי ומחפשים איך לחדש גם בקטגוריה רוויה במיוחד. אבל אנחנו פה בשביל ה UX. יאללה.
עם חר(י)טות
טרנד מעניין שראיתי כבר בכמה אתרי בשמים – אפשרות לחרוט על בקבוק הבושם. אם הכל הולך לכיוון הפרסונליזציה, וכבר פירסלזצנו את הריח המתאים לך, מה עוד נשאר? חריטה על הבקבוק.
באתר של Francis Kurkdijan יש קודם כל דרך חמודה ממש להראות את ואריאציות הגודל השונות של כל בושם, ויש גם אפשרות To Personalize My Bottle – בחינם.
הקונפיגורטור של החריטה מאפשר תצוגה מיידית של הבחירות שלכם, כולל פונט, צבע ומיקום. האופציה הזו הופכת את הרכישה למשמעותית יותר, במיוחד אם קונים את המוצר כמתנה אישית שאפשר לחרוט עליה תאריך יום הולדת למשל. תחשבו על בקבוק בושם חרוט כזה – יש פה פיצ'ר שנותן יותר ערך בעיניי הלקוחה או מקבלת המתנה – זה לא עוד בקבוק בושם, זו מזכרת.
ויש גם יתרונות נהדרים לקמעונאים – פה במקרה הזה החריטה היא חינם אבל האופציה הזו מבטיחה יתרון בשוק תחרותי וממצבת את המותג כמותג פרימיום. ויותר מזה – במוצרים בהתאמה אישית אין החזרות. בום.
בושם כוסברה, קשת בענן ופחים – אלה דברים שאותם מריחים
טוב, עזבו הכל. נמצא האתר האולטימטיבי מבחינתי. כזה שמשלב את כל פנטזיות הקריאייטיב האיקומרסי שלי. חייבים לראות. המותג DS & DURGA הוא מותג ניו יורקי של בשמים, נרות, ובעצם כל מה שקשור לריחות. וזו חוויה אמיתית – מפתיעה, מצחיקה, סקסית ומסקרנת. זה מרגיש כאילו נכנסתם למעבדת הניסויים והמשחקים של צמד המייסדים של המותג, וכל מה שבא לכם לעשות זה פשוט להריח הכל. אפילו את הבושם של הכוסברה. כן, כן. כוסברה.
לכל בושם יש סיפור מאחוריו. זה יכול להיות על הקיץ שבו שמעו את האלבום של הפיקסיז בפעם הראשונה, או אהבה לפיסטוק חלבי, או החלום לייצר בושם שכולו שכבות של צבעים שיוצרים קשת בענן בבקבוק. התמונות גם הן – כמובן תמונות פקשוט וכו', אבל גם תמונות מפתיעות ממש כחלק מתיאור אישיות המוצר והמותג כולו.
מה שמדהים זה לא רק התיאורים של המוצר – סטוריטלינג במיטבו – אלא שלכל אחד מהפריטים יש פלייליסט בספוטיפיי שמכניס לאווירה של תהליך היצירה ועולם ההשראות של הריח הספציפי. זה מדהים.
בחלק המקרים גם צבע הרקע של עמוד המוצר משתנה בהתאם לריח המדובר.
תראו את המוצר הבא – סט של בקבוקונים עם ריחות שבעצם אפשר לשחק איתם – סוג של לרקוח את הריח של עצמך, בבית. מעבר לרעיון המהמם, הסיפור שעוטף את המוצר הוא נפלא. כמו במשחק "הרמז", שם צריך לגלות מי ביצע את הרצח, באיזה חדר ובאמצעות איזה כלי – כאן אתם הבלשים שיוצרים לעצמכם את הבושם שלכם באמצעות מספר "חשודים" – כלומר, שכבות ריח.
האתר הזה הוא באמת התגשמות חלומותיי. תמיד יש לאן לשאוף (:
מיכל מלא בבקשה
קצת מרגיש שאחרי האתר הקודם אין יותר על מה לדבר – אבל תתפלאו, יש. אם מקודם היופי היה הסטוריטלינג המשוגע של כל מוצר ומוצר, בחלק הזה נדבר על האיקומרסיות המשוגעת של עמודי המוצר באתר Sephora. התמזל מזלי והבנות שלי עדיין קטנות מכדי להכין לי רשימת פריטי חובה שאי אפשר בלעדיהם בחנויות הרשת, אבל ברור לי שזה עניין של ימים – שלא לומר שעות.
תראו איך בעמוד מוצר אחד מכניסים את כל, אבל כל האפשרויות הקיימות בערך, של מה יקסום לקהלי יעד מכל שכבות הגיל. קבלו:
עמוד המוצר הזה הוא של בושם של ארמאני, ומוצא בשלושה גדלים רגילים, גודל אחד של מיני סייז – והטרנד החדש – Refill. אין צורך לקנות את כל הבקבוק מחדש, רק את הנוזל של הבושם עצמו.
יש פה גם את כל אפשרויות המשלוח – קניה חד פעמית, מנוי בושם, משלוח מהיר, אפשרות לאסוף בחנות. וגם יש פה לא מעט אפשרויות תשלום, ומחירים, ובגדול העמוד הזה הוא סיוט UXי. בואו אבל נתעכב שניה על האופציה של המילוי החוזר:
ריפילים הם מוצר חדש יחסית בשוק הבשמים, וגם להם יש יתרונות גם בצד הלקוח וגם בצד הקמעונאי. יש פה צמצום פסולת משמעותי כחלק מעולם ערכים, ייעול או רגולציה. איך שלא תסתכלו על זה, יותר זול לייצר ולשנע מילויי נוזלי מאשר בקבוק בושם שלם, ולכן גם המחירים נמוכים יותר ומעודדים צריכה חכמה כזו. תחשבו על הבקבוקון עם החריטה האישית מתחילת הפוסט יחד עם כל מילוי שאתם יכולים להחליט עליו – ויש לכם בושם אישי, שלכם, שתוכלו לספר עליו לכל העולם ואשתו. או שלא (:
אז מה למדנו היום?
– שגם בעולם של מוצרים מוכרים ואופני שימוש מוכרים, יש דרכים לחדש את החוויה של המוצר
– שסטוריטלינג רולז
– ושאני מעוניינת לפרגן שוב למותג הישראלי הקורע הזה
שיר לסיום שאשכרה מוזכרת בו המילה כוסברה: