כמה קטן, ככה גדול – הדברים הקטנים שמפריעים ללקוחות שלכם לסיים רכישה

אז שופינג IL חלף לו, אבל לפנינו עוד תקופה שלמה של אירועי מכירות. תכל'ס מהמרת ש Thanksgiving הופך להיות פה חג עוד חמש שנים גג. אז מה אם זה נקודתי לארה"ב? כמו שהמצעד של Macy's הוא אקט שיווקי, או החיבור בין קוקה קולה וכריסמס, זה יכול להיות חגם של יצרני פסטרמת הודו ובעלי רשתות קפה שישקיעו בזמן ב Pumpkin Spice.

עד שזה יקרה, ולפני אירוע המכירות הבא שלכם, עשו לעצמכם טובה ענקית ותבדקו את האתר שלכם. לא רק הדו"חות, לא רק המספרים, לא רק הגרפים באנליטיקס. לפתוח את האתר במובייל (!) ולבדוק אם אתם עצמכם הייתם יכולים לקנות בו.

הנה כמה דוגמאות קטנות מגלישה באתרים בסופ"ש, שעונים להגדרה הנפלאה "כסף על הרצפה":




מותק, כיווצתי את הקונים

האתר שלכם "מושך" את המידות מפלטפורמה צד שלישי? תבדקו שהחיבור אכן עובד. ותבקשו שיגדירו "פינג" (התראה) למקרה של ניתוק ביניהם.
ולא, זה לא One Size, זה סתם מוצר שהיה יכול להימכר, במיוחד כשהוא מקודם בקרוסלות של המדיה.



אנחנו צריכים לדבר


אוקיי, מה? הכל פה אומר לי שהעסקה לא תקינה (כלומר, ה breadcrumbs ובעיקר המילה "לצערינו"). אבל זה לא מתיישב לא עם האמוג'י המזיע (אבל מחייך! יכול להיות שהוא באמצע גל חום) ובעיקר בעיקר בעיקר לא עם ה"עסקה תקינה". אז לאן ממשיכים מכאן?




דברו אלי במספרים

בשלב הזנת פרטי הכרטיס בצ'קאאוט, הלקוחות שלכם כבר מותשים מכמות של בחירות לעשות ושדות למלא. ואז החלק הזה של מילוי פרטי הכרטיס – זה מספר הכרטיס, חודש ושנה (גם אם זה דרופדאון וגם אם שדה טקסט בפורמט חודש ושנה – זה עוד מספרים למלא), קוד אבטחה ותעודת זהות.
תהיו חמודים – ויותר מזה – אמפתיים ויעילים, ותקפידו על מקלדת מותאמת לתוכן שצריך להזין. אם אלו מספרים – המקלדת מספרית. אם זה מייל – מקלדת אלפאנומרית עם התו של השטרודל.
אין שום סיבה שהלקוחות שלכם "יעבדו" בשביל האתר. האתר צריך לעבוד בשבילם.




תשאירו טיפ

הטיפ שלי לענייני משלוח – אל תפתיעו את הלקוחות שלכם עם עלויות משלוח רק בצ'קאאוט, ואם אתם כבר עושים את זה ( Big, huge mistake) לפחות תסבירו איך זה קורה. המוצר באתר הזה עלה 99 ש"ח אחרי הנחה. בשום מקום לאורך האתר – לא בעמוד המוצר, לא בשורת הטקסט השיווקי, לא בעת ההוספה לסל הקניות – אין אינדיקציה לעלויות המשלוח, ואין אפילו דלתא למשלוח חינם כדי להגדיל את ערך סל הקניות.

הלקוחות שלכם יוצאים לדרך (כלומר, לתשלום), עם מספר אחד בראש ומקבלים מספר אחר לגמרי בקופה. אז כן, למשלוח עלות משלו, אבל אפשר לשלב את העלויות השונות (משלוח עד הבית מול משלוח ללוקר) בשלב זה של אפשרויות מסירה, לתת ללקוח לבחור ולהבין על מה הוא משלם.




לסיכום:

לא חראם?




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *